FN-förbundet + LSU

Idag var två jättetrevliga tjejer från LSU här. Det var Seher som är ordförande på LSU och Moa som är generalsekreterare. Dom jobbar både två på LSU och jag blev förvånad att Seher jobbade där för ofta brukar den som är ordförande jobba ideelt (även om dom får viss ersättning) medan det är generalsekreteraren som jobbar och får betalt. Men jag tycker att det är en bra ide och då kan hon ju vara aktiv på heltid och få betalt för det.

Dom berättade lite om LSU och jag har ju hela tiden vetat lite om vad LSU gör men nu fick jag veta ännu mer och LSU är verkligen himla stort och dom gör massor med bra saker för ungdomar. Vi på FN-förbundet är tyvärr inte medlemmar i LSU eftersom vi inte är en organisation som leds av ungdomar men vi kan ändå ta del av deras kurser och vissa av deras aktiviteter men ibland får vi betala lite mer än vad deras medlemsorganisationer gör.
Men jag tycker att det är bra om vi kan fortsätta hålla kontakten och kanske samarbeta i framtiden även om vi inte är en av deras medlemsorganisationer. Vi har faktist samarbetat tidigare och då tog vi fram boken Säg det själv som är en bok om FN och om hur man kan förändra världen.
Och Seher bloggar, precis som jag, så du kan läsa om vad hon hittar på här.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera