FN-rollspel oj vad roligt

Imorse fick jag den stora äran att öppningstala på Globala gymnasiet när dom hade sitt FN-rollspel. Jag hade hört talas om skolan tidigare eftersom eleverna inte har skor på sig inomhus. Det är tydligen ett beslut som har tagits av eleverna och man får gå i strumpor, inneskor eller ha skoskydd på sig. Jag tog på mig blåa skoskydd! Jag kan tänka mig att det måste vara mysigt att gå runt utan skor i skolan men kanske lite kallt om fötterna?

Eleverna var utklädda och ryssarna till exempel hade ”ryska pälsmössor” på sig och det såg så roligt ut och jag önskade att jag hade kunnat vara med och spela.
När jag gick på gymnsiet var jag med på flera rollspel och jag älskade det. Det roligaste rollspelet var på Stagneliusskolan i Kalmar där en kille som var delegat från USA faktist kom dit i sin mammas bil (hon var polis) och låtsades att han kom med poliseskort. Hans kompisar var uppklädda i kostym och hade snäckor. Spelet varade i flera dagar och man träffade massor av folk och det var så roligt att verkligen kunna gå in i en roll och slåss för sitt land.

Så om ni någonsin får chansen att spela-GÖR DET! Ni kommer inte ångra er. Det kan verka lite skrämmande men det är det inte- det är bara skojskojskoj.
Du kan läsa mer om rollspel på vår hemsida http://www.fn.se/skola/fn-rollspel/

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

En reaktion på “FN-rollspel oj vad roligt

  1. Jag håller med, jag besökte SMUNs rollspel på Handelshögskolan i Stockholm och det var väldigt spännande! Tycker också att alla som får chansen ska vara med i ett rollspel, oerhört lärorikt och bra erfarenhet.

Kommentera