Gästbloggare: Philip Elvhammar

Dag 1 Anländelse till Brevik: UNG 2010

Morgon stund har guld i mund sägs det, för mig lät det bättre med kaffe i mund eftersom dagen startades ovanligt tidigt. Den omtalade dagen hade stora förväntningar på sig. Efter ett antal tåg och buss resor var vi äntligen framme vid place of action, Breviks friluftsgård.

Som förste man in fick jag ansvar för husnyckeln, ansvar är kul, för med ansvar kommer makt. Mina stug kompisar verkar schyssta, men vi har ju inte genomlidigt våran första natt till sammans.

 

Dagen bestod i övrigt av 2 stycken föreläsningar om FN’s projekt ”skolmat blir kunskap” och ”röj en mina” samt fått info om volontär tjänst. Dom var riktigt bra, synd bara att man var så trött efter allt resande för då blev det lite svårt att hänga med hela tiden. Efter föreläsningen fick vi en riktigt god middag, kyckling och stekt potatis. Som efter-maten-träning serverades en het salsa dans med inslag Jamaicansk-dans. Jag kommer att sova riktigt gott i natt tror jag. Träningsverk here i come.

Dag 2: Vidare på Brevik…UNG 2010.

Jag vaknade upp i morse och undrade hur man skulle tolka det som fröken sa när man var liten –Kläder efter väder- , vad ska man ha på sig när himmelen är helt grå men det är samtidigt soligt och varmt? Frukosten var oerhört tillfreds ställande. Efter frukosten hade vi morgon motion i form av prinssesan/Slaggmonstret.

Efter det var det projekt dags, jag valde Hiv/Aids och hamnade i samma grupp som Linn och Gabi. Efter morgonens aktiviteter tog jag mig en välbehövd dusch så nu känner jag mig fräsch som en nyponros. Ja!!!! Lunchen idag var min favorit rätt, skinkstek med potatis och brunsås. Mellan lunch och middag filade vi lite till på projektet och nu känns det mest som om vårat projekt är till största delen teoretiskt. Vi ska redovisa med en pjäs. Middagen avslutades med en underbar rabarberpaj . Efter middagen satt vi i Pers hörna som jag tyckte var väldigt lärorik eftersom där fick man chans att ställa dom frågor man alltid undrat över. Där fick man även statistik som var väldigt intressant.

På kvällskvisten hade vi grymmaste fotbolls derbyt, IFK-GAIS släng er i väggen. Avslutningen på dagen var mysig med Andreas och Henrik spelandes vid en sprakande brasa. Jag älskar det här lugna avbrottet ifrån min sönderstressade vardag, Tack FN, Tack referens gruppen.
Ps. Sofie hälsar Ds.

 

Dag 3 sista dagen på Brevik UNG 2010.

Vaknade upp efter gårdagens myskväll till ljudet –Väck göteborgaren, Utstött under trötta ljud av Andreas. Jag är glad att jag redan var vaken. Tänkte att sista dagen spelar det ingen roll hur vädret är, dock var det molnigt.

Idag var det god frukost och snabb packning som gällde och efter det en kort stund att öva in pjäsen på. Efter en timmas övning så redovisade vi projektet med vår pjäs, jag tyckte vi var jätte duktiga vi fick i vilket fall dom obligatoriska applåderna. Känner i efterhand att jag borde träna upp min engelska inför såna här tillfällen.

Efter alla helfestliga redovisningar så lekte vi lite små lekar och käkade det sista mål mat jag någonsin kommer äta på Brevik, men trots det har jag förhoppningar om att få komma hit till Brevik igen, gärna i sällskap med FN igen. Jag tror jag får avrunda min lilla dagboks truddelutt här!

 

För alltid er // Philip Elvhammar UNG läger 2010-05-10!

Favorit Citat under lägret:

  • ”Så här mysigt har jag aldrig haft på en lerig stock innan”
  • ”JA!!! Nu vet jag det är drakfällan –nej- nehe, då är det Lyxfällan”
  • ”Vilka fåglar är uppe och sjunger nu?????? (Sagt Kl 11 på natten i Bläck mörker)”

 
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera