gymnasiet

Idag var några elever från Bolandgymnasiet i Uppsala här och fick information om FN-förbundet och om FN-skolor. Det finns 34 FN-skolor och det dom har gemensamt är att dom vill fördjupa och förbättra sin internationella profil. FN-skolorna får ett grundpaket med tjänster och produkter till exempel lärarfortbildningar och undervisningsmaterial om FN. Dom erbjuds också tillval som exempelvis föreläsningar, temadagar och stöd att bilda FN-elevgrupper. En FN-elevgrupp är ungefär som en lokal liten FN-förening men inom en skola istället.

Tjejerna som var här var intresserade av att bilda en FN-elevgrupp och jag hoppas att dom känner sig peppade nu!

På kansliet jobbar Sanna, Helen och Helena med FN-skolorna. Vi brukar kalla dom skolgänget och det är alltid trevligt att gå in till dom och småprata då och då. Och eftersom Helen och Helena har jobbat som lärare innan brukar jag prata med dom när jag försöker klura ut vad dagens ungdomar tycker om. Ibland så brukar jag lita på min egen åsikt men ibland känner jag att jag kanske är lite gammal ändå (24 år) och att det kan vara bra att höra vad andra tycker. Men UNg-medlem i FN-förbundet är man tills man fyller 27 så jag har några år kvar.

Mer info om FN-skolor finns här
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

En reaktion på “gymnasiet

  1. Hej Sonaya jag har haft gymnasium mässa nu och jag bor i söder förorten och alla gymnasium som samarbetar med er är friskolor och jag är en socialist och är emot friskolor. och en skola som har internationela profil som heter gångsätra är det närmaste jag har till FN och min fråga var om du har råd om andra bra gymnasium som samarbeter med er (FN) som är ej friskolr mit email er nadab.abraha@yahoo.se svara så fort du får den snälla Tack

Kommentera