håll i ett kreativt möte nu

Jag ska åka till Göteborg på torsdag och ha en träff för ungdomsmedlemmar i väst. Jag vill att mötet ska inspirera ungdomar och få dom att vilja bli medlemmar och arbeta med projekt inom deras FN-föreningar! Inte en jättelätt uppgift. Jag har varit på många introduktionsmöten och vissa är jättebra och inspirerande medan andra kan vara korta och otydliga eller långa och tråkiga.

Min kompis Sofia (som jag har berättat om innan) tipsade mig om boken Kreativa möten som ges ut av LSU (Landsrådet för Sveriges ungdomsorganisationer) Där kan man läsa om allt från hur man planerar ett möte och vad man ska göra under mötet till hur man följer upp efter mötet. Det var precis vad jag behövde. Boken är väldigt lättläst och där finns också massor med exempel på olika övningar som man kan göra och jag har valt Lära känna bingo för träffen på torsdag. Man delar upp ett papper i 5×5 rutor och skriver olika påståenden i varje ruta som t.ex. Jag vet vilket land Kofi Annan kommer ifrån (svaret är Ghana). Deltagarna ska gå runt i rummet och prata med varandra och skriva namnet på den person som passar in i varje påstående. När man har fyllt en rad säger man BINGO! Den har jag spelat själv innan och det är ett bra sätt att börja småprata med dom andra deltagarna på.

Boken Kreativa möten finns inte längre att köpa hos LSU men kan läsas på nätet. Däremot har dom uppdaterat boken och ger nu ut den under namnet Mer kreativa möten. Den kan man köpa hos LSU och kostar 100 kr. Ha det så skoj på ert nästa möte!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

2 reaktion på “håll i ett kreativt möte nu

  1. Hej jätte fin blogg, välskriven också. Men jag är intresserad av att se o veta lite mer hur det ser ut på ert kontor. Bilder tack…

Kommentera