Hur fin ska man vara

FN-rollspelet i Barcelona börjar närma sig och idag hörde både Annika och Eva (som också ska vara med) av sig och frågade mig hur pass uppklädda dom ska vara. När man spelar FN-rollspel ska man antingen vara uppklädd eller utklädd. Men ibland blir uppklädd och utklädd samma sak när man ska representera ett land som, hmm låt oss säga, Belgien där det inte finns något klassiskt belgiskt som man kan ha på sig för att visa att man representerar Belgien.

När jag spelade FN-rollspel på gymnasiet representerade jag Indien och då fick jag ha på mig min kompis sari som var gul med massor av paljetter och helt underbar. Jag kände mig så fin så fin! Det är helt enkelt lättare att leva sig in i rollen om man är uppklädd eller utklädd. Jag kommer ihåg att dom som representerade Norge hade dom där typiska norska stickade tröjorna, ryssarna hade uniform och hattar, Saudiarabien hade palestinasjalar och vi hade våra saris.

I Barcelona får man inte vara utklädd utan man ska vara uppklädd. Så det är fina kläder och kavaj som gäller. Men jag kan inte tänka mig att dom förväntar sig att folk ska gå och köpa nya kläder bara för att dom ska vara med i ett rollspel. Jag tror att så länge man ser respektabel ut och inte har jeans eller gympaskor så går det bra.

Så här galet roligt hade vi när vi spelade klimatrollspel på UNg09:

I vilket fall så lovar jag att ta massor av bilder så får ni själv se om ni tycker att vi såg tillräckligt respektabla ut eller inte. 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera