Imorgon smäller det!

Då avgörs det vem som får äran att skapa den nya FN-bakelsen. Kampen står mellan sju konditorier: Margaretas bröd och bakverk i Mölndal, Wienerkonditoriet i Torsby, ICA Maxi i Alingsås, Flinks bageri i Enköping samt Älvsjöbageriet, Riddarbageriet och Po Choklad och Konditori i Stockholm.

Här är bidragen: Dom ser himla mumsiga ut… (undrar om någon av dom är laktosfria?)

Chokladbotten med karamelläpple, must bavarois mousse och karameliserat äpple

Svartvinbärsbakelse med chokladkräm på krispig nötbotten

Chokladbotten med vit chokladpannacotta med en frisk touch av philadelphiaost och kardemumma, toppad med en syrlig svartvinbärsgelé. Som en söt konsistensbrytare hittar vi en krispig cokladslungad blandning av karamelliserade solros- och sesamfrö.

Chokladbotten med vit passionsmousse

Chokladbotten med karamelliserade äpplen och chokladmousse.
Pistagebotten med äpplemarmelad, vaniljbavaroise med yoghurt, äpplecurd, hackad pistage & chokladdekor
Hemlig men innehållet är: Chokladbotten, två sorters chokladmousse, hallon och garnityr.
Den ”gamla” FN-bakelsen

Läs mer om jakten på FN-bakelsen här.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera