MR-dagarna

Idag var jag och Sanna på MR-dagarna på Stockholmsmässan. FN-förbundet har en monter där och vi bemannade den tills tjejerna från Stockholms FN-förening kom och tog över. Jag fick inreda vår lilla monter som var 2×2 meter och jag tycker faktiskt att jag gjorde ett jättebra jobb.

Där fanns massor med andra frivilligorganisationer och det var trevligt att mingla med folk från bland annat Plan Sverige, Röda Korset och Rättvisemärkt. Mina kompisar Daniel och Mubarik från Malmö FN-förening var också där. Jag fick också chansen att prata med en representant från Raoul Wallenbergs institutet där jag i framtiden har tänkt läsa mina fördjupningskurser i mänskliga rättigheter. Allt gick jättebra och jag kände mig jätteinspirerad men sen sa hon att det kunde vara bra att läsa något extra som t.ex. utvecklingsstudier eller liknande förutom bara juridik. Då blev jag lite deprimerad.

Jag börjar bli så trött på alla tips som man får hela tiden även om folk bara försöker vara snälla. Oftast blir jag bara stressad av det. Vissa säger det är bra att läsa språk, andra att det är bra att läsa lite olika ämnen så att man inte bara läser en grej och sjävklart ska man ju inte glömma praktik. Helst ska man ju ha gjort allting och lite till för att få ett bra jobb när man är färdig med universitetet.

Om jag ska hinna med allt det kommer jag ju aldrig bli färdig med min utbildning och bli utbränd innan jag är 30. Så för att trösta mig själv gick jag och köpte fairtrade choklad med rasberry smak och mumsade på den medan jag oroade mig för min framtid.

Men men, det ska nog bli något vettigt av mig med. Hoppas jag.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera