På gång i Afrika

Ibland brukar jag tänka på hur knäppt det är att en konflikt plötsligt kan bli jätteaktuell i nyheterna och sen försvinna igen som om att allt har löst sig och att allt är frid och fröjd. Jag förstår att nyheterna inte kan rapportera om varenda konflikt som pågår runt hela världen men det blir ändå så konstigt när man ett tag läser om t.ex. allt som händer i Irak och sen blir det helt tyst igen. Det är samma sak med t.ex. konflikten i Sudan. Det var länge sen som jag läste något om vad som är på gång i Sudan. Min kompis Ahnna som praktiserade på WFP är ju där nu och jag undrar hur det går för henne. Jag ska se om jag kan få tag på henne så kanske vi kan få lite inside information. Men tills dess så hittade jag detta på DNs hemsida:

Deras Afrika-korrespondent svarade på olika frågor om konflikter i Afrika och det rekommenderar jag dig att läsa. Det tycker det blir mycket mer intressant att läsa när det är frågor och det blir inte lika svårt att förstå jämfört med om det skulle ha varit en låååång artikel.

Exempel på frågor som folk ställde är:

  • Vilken betydelse kan fotbolls-VM få för de mänskliga rättigheterna och demokratins utveckling i de afrikanska länderna

Du kan läsa alla frågor och svar här.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera