Personaldag

Igår hade jag min första personaldag här på förbundet. Personaldagen planerades av skolgänget (Sanna, Helen och Helena) och det var väldigt mycket hemlighetsmakeri kring dagen. Det enda vi fick veta i förväg var att vi skulle ha med oss gympaskor och att vi skulle komma på en känd person som vi utseendemässigt/personlighetsmässigt tycker att vi liknar och sen om vi vill likna.
Så var det dags för den stora dagen! Vi började med att göra något som jag alltid velat prova på: lindy-hop! Den är en gammal dansstil och man tänker på gamla filmer där killar och tjejer dansar snabbt runt i en sal och där killen slänger runt tjejen. Det var ungefär så när vi dansade också men det gick lite saktare och där var inga volter eller kast. Det var verkligen superskoj!

Efteråt åt vi lunch och sen kom en tävling där man skulle matcha ihop kollegor med kändisar. Jag har ju inte varit på kansliet så länge men vissa var väldigt enkla som t.ex ”kändis jag liknar”: kakmonstret vilket såklart är Pekka eftersom han är mer eller mindre den största fredagsfika-entusiasten! Min grupp ”dom tre musketörerna vann tyvärr inte!”.

Jag skrev att jag liknade Snövit och att jag ville likna Homer Simpson. Snövit valde jag eftersom jag har dom sju dvärgarna hemma och Homer eftersom han är så okomplicerad och blir så lätt glad och han kommer alltid undan med det mesta.

Efter lunchen fick vi prova på att spela i ett rockband vilket var helt grymt. Det var två killar som hade en musikskola för barn och vuxna där man kan leva ut sina musikaliska drömmar och vi fick prova att spela elgitarr, bas, trummor och elpiano. Killarna hade satt prickar i olika färger på gittaren, basen och orgeln så det enda man behövde göra var att trycka gulgulrödrödgröngröngröngrön och på något magiskt vis blev det knock knock knocking on heavens door. Jag tyckte det gick lite sakta och ville spela elgitarr högt och snabbt men det gick inte riktigt så bra när alla andra spelade i en annan takt så jag fick ta det lugnt men jag kände mig väldigt cool. Vi i min grupp kom jättebra överens och vi började till och med prata om att hitta ett namn på vår grupp och ha en reunion efter personaldagen.

Vi fick spela på scen och där var spotlights som lyste en i ansiktet och det är nog inte så illa att vara rockstjärna ändå! Bästa personaldagen jag har haft!

Jag vet att det verkar gå lite sakta här i videon men efter ett tag var vi riktigt grymma!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

En reaktion på “Personaldag

Kommentera