praktik praktik

Jag kommer ihåg när man var yngre och praktik betydde något i stil med att man hängde på mammas arbetsplats i ett par veckor eller gjorde något annat lugnt där man fick prova på att jobba ”lite på skoj”.

Nu känns det som att praktik har fått en helt ny innebörd. Praktik är något som alla vill ha på sin CV. Det finns massor av duktiga och ambitösa ungdomar som gärna jobbar hårt utan att få betalt för att det ska kunna hjälpa dom få ett bra jobb i framtiden. Jag är också en av dom. Jag kommer ha en ledig termin i mina studier nästa vår eftersom dom fördjupningskurser som jag är intresserad av bara börjar på hösten. Redan nu har jag börjat fundera på vad jag ska göra på min lediga termin. För även om det är en ledig termin så betyder det ju inte att jag ska vara ledig. Det känns som att jag måste använda den terminen för att göra något produktivt som gör att jag kan få massor av ny kunskap och arbetslivserfarenhet samtidigt som jag knyter kontakter med vad som kan vara en framtida arbetsplats. Men helst av allt vill jag bara åka till Latinamerika, ta det lugnt och lära mig lite spanska!

Varför gör jag inte det då undrar du kanske? Vad gnäller jag om, jag som sitter här på förbundet och har fått chansen att jobba inom en frivilligorganisation och få betalt för att göra det jag älskar. Jo för att jag kan aldrig bli nöjd. Hur duktig jag än är så känner jag att det alltid finns andra som är duktigare. Och det är ingen rolig känsla!

Kan man verkligen åka till Latinamerika och bara hänga en hel termin. Visserligen så hade jag tänkt plugga spanska samtidigt så jag kommer ju inte vara helt sysslolös men ska jag inte försöka kombinera det med lite volontärarbete eller en praktikplats på en organisation eller nåt?

Herregud, såklart man kan säger den ena delen av min hjärna medan den andra säger att jag måste kämpa kämpa för att kunna få ett bra jobb när jag är färdigutbildad.

Vilken sida vinner? Leta upp mig om exakt ett år så får du se!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera