Robbie Williams + UNICEF

Ulrika som är insamlingsansvarig här på förbundet visade mig en film som Robbie Williams har spelat in för UNICEF. Här kan du se filmen:

Jag tillhör ju Take That generationen så jag har alltid tyckt om Robbie. Jag kommer till och med ihåg när Take That splittrades och MTV fick starta stödtelefonlinjer dit upprörda fans kunde ringa och gråta ut. Nu kanske vissa av läsarna som är unga är lite förvirrade och det kanske till och med är någon som undrar vilka Take That är. Till er säger jag: Google it!

Men iallafall, jag har alltid varit lite negativ till att man använder kändisar inom frivilligorganisationer för att få fram ett budskap. Jag störde mig t.ex. väldigt mycket på UNICEF reklamen där Mikael Persbrandt säger ”Antingen gör du ingenting (sen tittar han bort en sekund) Eller så kan du göra nånting”

Men så gillar jag inte Mikael Persbrandt så mycket så det kan ju påverka mitt omdöme. Men jag tycker att det är så orättvist att dom ska få massor av cred för något litet som dom gör och så är det ingen som uppmärksammar alla ”vanliga” människor som arbetar frivilligt med samma frågor.

Men då sa Ulrika att, visst det är inte den bästa lösningen, men man når väldigt mycket fler personer när man använder kändisar. Klipp där kändisar är med har större chans att få en gratisplats på tv/tidning/radio och t.ex. Robbie Williams började varje konsert under hans sista tour med att visa filmen som han spelat in för UNICEF. Så den nådde ut till massor av människor tack vare honom.

Så jag förstår att det blir lättare och att det funkar vilket är varför man fortsätter använda sig av kändisar men jag önskar att det inte var så.

Men i vilket fall, så är det en bra film som han har spelat in. Det han säger är baserat på en dikt av Simon Armitage.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera