Så enkelt men ändå så bra

Fick detta från ungdomsgruppen i Nyköpings FN-förening i förra veckan:
Onsdagen den 21 april inbjuder ungdomsgruppen i Nyköpings FN-förening till filmvisning av dokumentärfilmen Bananas!* med efterföljande diskussion 17.00 i Nyköpings Folkhögskolas aula. Filmen skildrar tillvaron för arbetare på bananplantager och deras kamp för sina rättigheter. Det bjuds på rättvist bananfika och det finns möjlighet att köpa mackor. Välkommen!

Att ha en filmvisning är så enkelt men ändå så bra. Man träffas, kollar på film, har trevligt och samtidigt gör man lite reklam för sin FN-förening. Och vill man få in en liten slant kan man ju alltid baka kakor och sälja för sötsugna filmtittare. Pengarna kan man antingen behålla för andra projekt eller så kan man skänka det till t.ex. Skolmat blir kunskap eller Röj-en-mina. På det sättet kan man kolla på film och fika samtidigt som man hjälper till att förändra världen.

Pengar för att hyra filmen och för andra saker som kan kosta kan man söka från FN-förbundet. Glöm inte att alla ungdoms/studentsektioner kan få 500 kronor för att använda till vad dom vill i deras projekt. Allt du behöver göra är att fylla i formuläret på vår hemsida. Så enkelt men ändå så bra. Så vad väntar du på!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera