Snart ska vi fira

Jag hoppas att alla vet vilken dag det är som börjar närma sig. Det är såklart FN-dagen som jag pratar om! Den viktigaste dagen för oss på kansliet och oftast också för dom i lokalföreningarna. På FN-dagen brukar man planera årets största evenemang och det är ett jättebra sätt att göra en gemensam aktivitet med andra medlemmar och samtidigt visa att man finns för folk i omgivningen.

Vet du vad som händer i din förening på FN-dagen? Vissa föreningar har lagt upp vad dom ska göra på deras hemsidor och på FN-förbundets kalendarium. Om det inte händer något särskilt på FN-dagen där du bor är det inte för sent för dig att planera ihop något. Det kan vara något så enkelt som att ha ett informationsbord om er förening på en skola, bibliotek eller liknande med gratismaterial från Svenska FN-förbundet som du kan beställa från oss.

Förra året i Malmö planerade vi en FN-festival och bjöd in andra föreningar som också fick vara med och fira. Vi hade musik, föreläsningar, klimatsmart matlagning, tipsrunda, fika och pyssel.

För lite mer avancerade FN-dags evenemang krävs det antagligen mer planering men här kommer ändå lite exempel på vad olika föreningar runt om i landet har gjort tidigare

 • tipsrunda men FN-relaterade frågor
 • sittning där en del av dom pengar man får in går till Skolmat blir kunskap
 • FN-festival med musik, dans och sång
 • föreläsning om ett FN-relaterat ämne
 • teaterföreställning
 • konsert
 • filmvisning
 • fackeltåg

Detta är bara några exempel och jag vet att ni säkert har massor med bra idéer själva och kom ihåg att jag hjälper er jättegärna om ni vill planera något större och behöver stöd!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

3 reaktion på “Snart ska vi fira

 1. Jag var på fn-dagen förra året i malmö. Var väldigt trevligt. Kaka o saft. Fanns också en del aktiviteter minns jag. Data spel där man skulle rädda världen, man kunde göra ”pins” också. Men fanns ju även musik underhållning gick dock innan den… :)

 2. Jag var också på FN-dagen i Malmö förra året. Vad jag minns så var det ett väldigt trevligt arrangemang, tyckte man fick en inblick i hur FN organisationen arbetar.

 3. Tackar tackar! Vad snällt!! Det var min första FN-dag som jag planerade och det var trevligt att folk kom trots att det ösregnade ute. I år blir det en lite annorlunda tipsrunda på Gustav som jag kan rekommendera! Synd att jag missar det.

Kommentera