Sonay: Om budget

I början och slutet av varje år är det mycket budget-snack här på FN-förbundet. Hur mycket pengar man har över från förra året och hur mycket pengar man tror att man kan behöva under nästa år.
Inte så lätt att veta!

Ingen av oss i skolgänget är ekonom precis och den lilla kursen i företagsekonomi som jag läste i samband med skatterätten hjälper inte särskilt mycket. Inteheller hjälper det att ingen av oss är bra på Excel. För Excel kan ju räkna ihop en massa siffror åt en. Men det får helt enkelt bli miniräknaren.Vi räknar och räknar och får fram en siffra som vi tycker verkar rätt. Då kommer Jens och säger att
Eva Ö (som är ekonomiansvarig) har en helt annan siffra. Och Eva Ö har ju inte fel.
Så fram med miniräknaren igen.

När jag var ungdomssekreterare hade jag bra koll på pengarna men då var jag ensam ansvarig för min del av ungdomsbudgeten. Nu är vi tre personer och budgeten är mycket större. Så jag är himla tacksam för Helena. Hon är vår ekonomiexpert.

Men det här med budgetproblem är tyvärr ett stort bekymmer för frivilligorganisationer. Vi får bidrag från t.ex. Forum Syd och vi kan inte bestämma vår budget förrän vi vet hur mycket vi kommer få av dem. För att få ihop lite extra pengar söker vi också andra bidrag. jag fick t.ex. 75 000 kr från Ungdomsfonden för UNg10. Det var jättebra!

Lokalföreningar och skolor brukar också ha ont om pengar tyvärr. Vilket är jättetrist om man har en bra idé för ett projekt som man vill genomföra. Men du kan också söka pengar för att göra ett projekt på skolan eller i din förening!
Läs här om var man kan söka stipendier och bidrag.

Han har det bra
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera