Sonay: om tillval

Det snöar ute och jag sitter och planerar tillval. Vi i FN-skolgänget pratar väldigt mycket om tillval och därför tänkte jag förklara för er vad tillval är. Som FN-skola får man varje läsår ett grundpaket med olika tjänster och produkter som t.ex. handledning och utbildningar till lärare, böcker och filmer och undervisningsmaterial med internationella teman. Dessutom kan varje skola välja två tillval per läsår. Exempel på tillval är kick-off för elevföreningar, UNg-läger och inspirationsdag till projektarbete.

I mars ska jag till Katedralskolan i Lund och delta på deras temadag. Jag ska, tillsammans med Klara som är ordförande i Malmö FN-förening, hålla i fyra workshops och brott och straff och om ungas rättigheter. Detta är ett tillval för Katte. Så nu letar jag övningar om brott och straff. Har du några förslag på övningar får du gärna höra av dig.

Om två veckor ska jag och Helena till Västerås fria gymnasium och hålla i en lärarkurs om FN-rollspel. Det är också ett tillval. Så nu blev det förhoppningsvis lite lättare för er att förstå vad det är jag gör här på FN-förbundet.  
Vill du läsa mer om FN-skolor och tillvalen kan du göra det här.

Elever från Nyköpings gymnasium på UNg09
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera