Tillbaka i norr

Nu är jag tillbaka uppe i norr igen (även om vissa av er anser att Stockholm ligger söderut). Jag hann med en massa skoj medan jag var i Malmö, bland det roligaste var att dansa arabisk och turkisk dans på restaurang Ankara tillsammans med andra medlemmar i Malmö FN-förenings studentsektion. Det är det som är så bra med att engagera sig i en lokal FN-förening. Man träffar massor med andra ungdomar som har samma intressen och värderingar som en själv och som man kommer så bra överens med.


Ett bra exempel på detta är min kompis Sofia (som syns halvt längst till vänster i bilden). Hon flyttade från Småland till Malmö för ett par år sedan för att börja plugga. Då kände hon inte så många i Malmö och av en slump träffades jag och Sofia och bestämde oss för att starta upp en studentsektion i Malmö. Vi har umgåtts sedan dess och Sofia brukar säga att dom flesta av hennes vänner i Malmö är ”FN-vänner” dvs vänner som hon har träffat genom föreningen.

Jag tror att ett av skälen till att Malmö FN-förening har så många aktiva medlemmar är för att det är en bra stämning inom studentsektionen. Medlemmarna känner varandra väl eftersom dom träffas även privat. Ett bra sätt att få en gemenskapskänsla inom föreningen kan vara att ha fika före eller efter ett möte så man kan tala mer fritt med varandra och umgås. Man kan även ha medlemsträffar då och då och bjuda in medlemmar och andra som är intresserade av att bli medlemmar. Då kan man umgås, mingla och prata om vad man vill arbeta med inom föreningen. Svårare än så behöver det inte vara. Det kan vara ett bra sätt att värva medlemmar samtidigt som man engagerar nuvarande medlemmar och lär känna varandra.

Och jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. Om ni är intresserade av att jag deltar på en sådan träff och berättar om hur man kan engagera sig så gör jag det väldigt gärna. Hör av er så kan vi planera mera.

Ha det bra!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

2 reaktion på “Tillbaka i norr

  1. Det som Anonym innan mig sa var väldigt dumt sagt och jag tycker att du skriver väldigt coolt.
    Kämpa på, du kommer snart få mera läsare 😉

Kommentera