Ulrika hjälper världen

För ungefär två månader sen började Ulrika jobba här på förbundet. Ulrika är insamlingsansvarig och det innebär att hon försöker stärka och bygga upp förbundets insamlingsverksamhet och ser till att pengarna som samlas in hamnar rätt. Hon är ansvarig för insamlingar till

  • våra kampanjer Röj-en-mina och Skolmat blir kunskap,
  • katastrofinsatser, dvs när en katastrof händer och man snabbt behöver samla ihop pengar och
  • generellt till FN

Det som Ulrika arbetar för fullt med nu är en insamling till WFP:s hjälparbete i Haiti. Eftersom katastrofen har visat sig vara så omfattande har förbundet öppnat sitt insamlingskonto dit man kan skicka in pengar. Därför var det väldigt mycket spring i korridorerna för Ulrika i förra veckan. Tillsammans med en reklambyrå har annonser gjorts till radio, TV och tidningar. Nu håller vi tummarna för att vi får in annonserna eftersom vi inte betalar, det gäller att dom är snälla och tar med det gratis.

Innan Ulrika kom till oss har hon läst U-landskunskap, mänskliga rättigheter, antropologi och swahili! Hon har jobbat på bl.a. UNICEF, Afrikagrupperna och två år för Svenska Afghanistankommittén i Afghanistan. Under året kommer hon arbeta för att skapa bättre kontakt mellan förbundet och våra givare så att dom som skänker pengar kan få bättre information om var pengarna tar vägen.

Om du har någon fråga till Ulrika kan du maila henne på ulrika.lehmann@fn.se

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera