Åk på WFUNA-kurs i Genève

Kurs om Mänskliga Rättigheter och projektplanering på WFUNA i Genève 22-25 juli

För tredje året i rad arrangerar FN-förbundens världsfederation WFUNA (World Federation of United Nations Associations) kursen So, You Want To Be The Next High Commissioner? i Genève. Utbildningen riktar sig till personer mellan 18-25 år som är engagerade i sitt nationella FN-förbund och vill ha verktyg för att genomföra ett projekt för att upprätthålla de mänskliga rättigheterna i sitt eget samhälle.

Under kursen får du lära dig mer om det internationella systemet för mänskliga rättigheter, och vilken roll det civila samhället kan spela. Du får också med dig grundläggande verktyg för projektplanering för att du under kursen ska kunna påbörja arbetet med att utveckla ett projekt för ökad medvetenhet eller utbildning kring rättighetsfrågor hemma i Sverige.

Foto: WFUNA

Du planerar själv och ansvarar för ditt projekt men tanken är att det ska ligga inom ramen för ditt engagemang inom Svenska FN-förbundet, din FN-förening eller ungdomssektion. Väljer du att göra ett projekt som kostar pengar har du t.ex. möjlighet att genom din förening söka projektbidrag genom Svenska FN-förbundet (exempelvis ungt projektbidrag)

Kursen äger rum 22-25 juli på Palais des Nations i Genève och kostar 200 USD. Svenska FN-förbundet kommer att stå för denna kurskostnad för två deltagare men kursdeltagaren måste själv stå för övriga omkostnader (t.ex. resa till Genève, måltider och boende). För att underlätta för deltagarna har WFUNA förbokat ett budgetboende 5 nätter på Geneva Youth Hostel där den som vill kan få boende, frukost och kollektivtrafikkort för 175 USD.

Alla kursdeltagare måste rekommenderas av sitt nationella FN-förbund och därför vill vi att du först skickar ett personligt brev till Svenska FN-förbundet där du berättar varför du vill gå kursen och hur du tänker kring uppdraget att genomföra ett lokalt MR-projekt efter kursen (projektidén måste inte vara färdigformulerad, det finns möjlighet att göra det under kursen, men du bör ha funderat kring uppdraget och hur du ska genomföra det). Detta brev (på max en sida) ska skickas till ungdomssekreterare Ulrika på ulrika.ronmark@fn.se senast 26 maj.

De två deltagare som antas till utbildningen kommer att erbjudas en halvdags introduktion till uppdraget på FN-förbundets kansli i Stockholm i juni.

Läs noga igenom informationen om kursens innehåll och kvalifikationskrav på WFUNA:s hemsida: http://www.wfuna.org/so-you-want-to-be-the-next-high-commissioner-2013 och glöm inte att skicka in ditt personliga brev till Ulrika, gärna så fort som möjligt.

Frågor besvaras av Ulrika på ulrika.ronmark@fn.se eller på telefon 08 46 22 567

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera