Engagera dig genom social media

Tiderna förändras, det verkar varje generation kunna konstatera. Om det blir bättre eller sämre är svårare att säga. Senaste åren har det i alla fall dykt upp så många sätt att engagera sig och uttrycka sin åsikt, inte minst genom social media som blivit ett verktyg som med hjälp av bara några klick kan förmedla dina tankar till hela världen.

Samtidigt förs det världsomspännande samtal om hur man ska kunna använda social media och teknik för att möta de globala utmaningarna. Den här veckan hölls det årliga  Social Good Summit i New York som samlade globala ledare för att samtala och dela erfarenheter kring hur den nya median kan bidra till att skapa kreativa och nytänkande lösningar för en bättre värld och självklart sändes hela mötet live över nätet.

Något som är spännande med detta forum är att vem som helst kan ta del av och bidra till diskussionen genom nätet eller genom någon av de lokala träffpunkter som finns över nästan hela världen. På UN Foundations hemsida uppmanar t.ex. Hillary Clinton alla att använda social media och bidra till den globala diskussionen. ”Vi lever i en värld där alla kan bli en diplomat, genom att bara klicka send

Det är spännande, men en sak som jag funderat på mycket är det här med hur ”lätt” det är att engagera sig över nätet. Är det för lätt? Vad tycker ni? Tror ni att det kan göra att folk nöjer sig med att klicka ”like” på en kampanj istället för att ge sig ut och göra något ”På riktigt”? Eller gör det tvärtom att fler engagera sig?  Vad tror du?

Själv är jag lite gammaldags med det här. Social media är toppen och ett jättebra verktyg att nå ut till många och snabbt MEN jag tror det förlorar sitt värde om man inte samtidigt engagerar sig tillsammans med andra människor och gör saker i praktiken. Bli en del av folkrörelsen också. Bli medlem i FN-förbundet. Men glöm inte att gilla oss på facebook också! 😉

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera