FN-förbundet söker ambassadörer

Brinner du för en bättre och rättvisare värld? Är du intresserad av FN:s arbete i fält? Vill du engagera dig i globala frågor?

Just nu söker FN-förbundet nya ambassadörer. Precis som förra året söker vi Millenniemålsambassadörer, men nytt för i år är att du också kan ansöka om att bli ambassadör för någon av våra kampanjer Flicka, Skolmat blir kunskap och Röj en mina.

IMG_3824

Förra årets millenniemålsambassadörer

Som ambassadör deltar du först på en utbildningshelg på FN- förbundets kansli i Stockholm i slutet av augusti och efter det räcker ditt uppdrag under ett år. Tanken med utbildningen är att du ska lära dig mer om millenniemålen eller våra kampanjer/FN:s arbete i fält och få inspiration och verktyg för att förverkliga egna projektidéer och engagera dig och andra för Millenniemålen eller Kampanjerna på din lokala ort. Självklart får du stöd av FN-förbundet under vägen. Förutom allt detta kommer du dessutom lära känna andra människor som är engagerade i det du brinner för och dessutom får du med dig erfarenhet av projektplanering. Såklart får du även ett intyg att du är certifierad ambassadör för FN-förbundet. Läs mer och ansök på vår hemsida. Sista ansökningsdag är om en vecka: 3 april!

Millenniemålsambassadör:
http://www.fn.se/ung/engagera-dig/bli-millenniemalsambassador/
Kampanjambassadör:
http://www.fn.se/vara-kampanjer/stod-oss/bli-kampanjambassador/

DSC00527

Ambassadörerna Bozang Hussein, Pernilla Bergström och Maja Jonsson, på uppföljningsträffen 2013

Att var ambassadör är ett både lärorikt och kreativt uppdrag och det viktiga är att du gör något som du brinner för. Förra året så gjorde milleniemålsambassadörerna mängder av olika projekt, allt ifrån att hålla föreläsningar på skolor till att måla tavlor. Här kan du läsa mer om förra årets ambassadörer. I februari i år höll vi en uppföljningsträff med2012-års ambassadörer för att utvärdera projekten som gjorts hittills och planera vårens aktiviteter.

Under uppföljningsträffen fick vi möjlighet att höra om allas spännande projekt. På bilden DSC00498-2ser ni Bozang Hussein från Örebro som berättar om när hon besökte en lågstadieklass och pratade med dem om Millenniemålen. Det var lite skillnad från de projekten hon också gjorde med gymnasium och högskola.

Nedan följer några tankar från förra årets ambassadörer:

_________________________________________________________________________

Namnlös”Att vara millenniemålsambasadör är bland det roligaste jag har gjort, samtidigt som man får erfarenhet av att driva projekt gör man en insats för behövande. Man får ta del av massvis av kunskap, och chansen att sprida den vidare. Du kommer inte ångra din tid som millenniemålsambassadör!”

Sofia Olofsson, från Uppsala när hon samlar in namn- underskrifter för Millenniemålen på en julmarknad

_________________________________________________________________________

”Otroligt lärorik upplevelse. Förutom kunskap får man perspektiv, jobbet är helt klart värt det man får tillbaka.” Hamoar Karim, Eskilstuna
_________________________________________________________________________

”Man får sån inspiration från varann och energi till att fortsätta jobba!
Fantastiskt erbjudande och det är självklart att man ska ta chansen” 
Sofie Norinder, Mariefred
_________________________________________________________________________
Så missa inte chansen! Ansök senast 3 april så kanske du blir nästa millenniemåls- eller kampanjambassadör!
PS: Du vet väl att UNg13 är den perfekta starten på engagemang i FN-rörelsen och ett bra forum för att komma på vilka projekt du skulle vilja göra som ambassadör? Läs mer på: http://www.fn.se/ung/ak-pa-ung-lager/
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera