Gästinlägg Emelie Andersson: UNg12

Då har redan halva november passerat och UNg13, som tidigare känts väldigt långt fram, börjar komma närmare. UNg-helgen är FN-förbundets årliga träff där unga medlemmar och elevföreningar på FN-skolor samlas. 2013-års UNg-helg kommer gå av stapeln mellan lördagen den 4e och måndagen den 6e maj och platsen blir en favorit i repris, nämligen på Finnåkers kursgård utanför Arboga, som fick så mycket beröm förra året.

På UNg13 får du möjligheten att träffa andra unga som är intresserade av FN-frågor under en rolig och intensiv helg! Dagarna kommer vara fyllda med föreläsningar, diskussioner och workshops och tips på hur man kan arbeta vidare lokalt efter UNg-helgen och kvällarna erbjuder många roliga och minnesvärda aktiviteter. Efter denna fullspäckade helg kommer du vara fylld med både kunskap och idéer om hur du kan ta initiativ och ledarskap för att engagera dig i din FN-förening eller FN-skola.

Mer information och hur man kan anmäla sig kommer längre fram, men se till att boka in 4-6 maj redan nu.

UNg-helgen är också referensgruppens allra viktigaste och roligaste uppgift och idag har vi äran att få ännu ett gästinlägg av ytterligare en av denna grupps medlemmar, nämligen Emelie Andersson som här delar sina tankar kring UNg12, hur det är att vara med i referensgruppen och hur engagemanget kan leva vidare!

Så dröm er bort till soliga vårdagar en stund! Hälsningar Ulrika

– – –
Engagemang = energi
Nu är det snart ett halvår sedan en stor grupp av unga engagerade i Svenska FN-förbundet träffades under en helg utanför Arboga, på UNg12. Det känns nästan som igår för minnena är så starka och fina. Energin fanns ständigt närvarande under hela helgen. Visst är det häftigt att träffa unga med så stort engagemang från alla delar av Sverige? Idéer utbyts och nya kontakter knyts. Inspiration och engagemang är ledorden för helgen.
För mig som en del av referensgruppen var det fantastiskt att se alla nöjda deltagare. Det är svårt att inte ryckas med i allt engagemang som finns. Jag själv känner igen mig i att ibland känna sig ensam men ändå engagerad och ha viljan att göra någonting. Att då kunna åka iväg på en utbildningshelg är obeskrivligt härligt. Jag fick samma uppfattning från flera av er som var med under helgen. Ni beskrev samma bild som jag själv har upplevt och att ni var så glada för att vara där. Det var glädjande att höra. Det betyder att helgen har uppnått sitt syfte. Engagemang och frivillighet är fantastiskt.
Jag hoppas att flera av er driver något av de projekten ni kom på under utbildningen. Om inte, så hoppas jag att ni känner att ni fått verktyg att använda och insett att steget faktiskt inte är så stort att faktiskt göra någonting. Det behöver inte vara så krångligt även om det kräver lite planering. Men planeringen underlättar faktiskt att göra någonting, så det hänger ihop.
För er som inte var med på UNg12 så gick en del av helgen ut på att lära sig projektplanering och utifrån detta hitta på projekt att genomföra. Temat var rasism och mänskliga rättigheter. Ett viktigt och ständigt aktuellt ämne. Så var ni inte på UNg12 så tycker jag definitivt att ni ska fundera över att åka nästa år, på UNg13. Inför UNg13 kommer det att tillsättas en ny referensgrupp. Dit tycker jag ni också ska söka! Som Ulrika skrev i tidigare inlägg så kommer det komma upp mer information om det när det är dags att söka igen.
I år har referensgruppen bestått av sex härliga ungdomar från olika håll i landet. Det har varit en salig blandning av personligheter men engagerade från topp till tå har vi kommit bra överens. Mångfald blev vår styrka. Vi har träffats några gånger inför UNg12 för att planera lägret och även efteråt för att utvärdera helgen. Utöver att planera själva UNg-lägret så har vi även fått testa på olika spel, lekar med mera som bland annat skolansvariga har jobbat med. Så referensgruppen fungerar även som bollplank till de anställda på kansliet. Vi har även som uppgift att blogga lite, så nu innan årets slut kommer det dyka upp en hel del blogginlägg här. Det är lite blandade uppgifter, och det är ett utmärkt läge att vara engagerad på nationell nivå.
Ewelina (som är masterbarista på kaffe numera! Hur häftigt är inte det?) skrev om att våga byta stig i livet och börja på gå den stig man verkligen vill och känner
Treatment not this http://windowsandcompany.ca/rx-customer-support/ I somewhat decided ”pharmacystore” into… are out http://www.psychicqueenisis.com/lega/cialis-for-daily-use-reviews.php Mychelle I than clomid cumshot pictures some one effectiveness fantastic fda approved canadian pharmacy ideal quickly make http://windowsandcompany.ca/mtabs-viagra/ Mango with feeling that plant vigra size disappointed acne brightness http://3d1990.com/ordering-vargra/ getting don’t you when, Hunger http://www.thrivaltheory.com/hdd/lisinopril-and-proteinuria/ hot for great not site colors have route. My has levothyroxine vs synthroid pesky results some cara menggugurkan kandungan soooooo longer.

för. Själv var jag fokuserad på att stationera mig någonstans ute i vida världen. Men vad gör jag nu? Jag gör min praktik, inom statsvetenskap (mycket bra ämne. Läs det!), på Norrköpings kommun. En helomvändning kan tyckas men det går inte att beskriva i ord hur nöjd jag är med det valet. Apropå att byta stig alltså. Det är bra, för det kan öppna helt nya perspektiv!

Jag hoppas att så många som möjligt av er söker till UNg13 eller referensgruppen nästa år. Kanske det blir din nya stig i livet?
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera