Internationell ungdomskonferens i Jaipur

För en dryg månad sedan kom vår dåvarande ungdomssekreterare Albert Askeljung hem från en internationell ungdomskonferens i Jaipur, Indien. Här följer några tankar och reflektioner från honom. 

Den 29 mars till 2 april representerade jag Svenska FN-förbundet på WFUNA Youth Seminar i Jaipur, Indien. Temat för konferensen var Unga och Post-2015 med särskilt fokus på hur man ska engagera unga i de nya hållbarhetsmålen, Sustainable Development Goals.

Under några intensiva dagar möttes 60 ungdomar från ett tiotal länder, däribland Malaysia, Sydkorea, USA, Indien och Ryssland. Vi diskuterade allt från internationella hälsofrågor till lokala vattenproblem under dessa intensiva dagar.

jaipur

Konferensen ägde rum på Jayshree Periwal International School utanför staden Jaipur i norra Indien. Under konferensen deltog flera av skolans elever som kom från olika delar av Indien och som bidrog med unika perspektiv på utvecklingsproblemen som finns lokalt runt om i landet.

Det var just blandningen av perspektiv och idéer som gjorde konferensen så intressant och rolig. Alla hade olika tankar om hur man bäst engagerar unga i utvecklingsfrågor och hur man som engagerad i ett FN-förbund kan bidra till en hållbar utveckling.

Vill du också arbeta med ungdomar och globala frågor? Då hoppas jag att du inte har missat att vi just nu söker en ny ungdomssekreterare! Skicka ditt CV och personligt brev till ungdomssekreterare@fn.se eller läs mer om tjänsten här

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera