Ny ungdomssekreterare: Pernilla Bergström

Idag skriver jag mitt allra första blogginlägg som ungdomssekreterare! Som ni säkerligen inte har missat så har Albert Askeljung börjat en annan tjänst här på Svenska FN-förbundet och jag ska ta över rodret som ungdomssekreterare fram till sensommaren.

 

Så, vem är jag?

PBMitt namn är Pernilla Bergström och jag har nyligen fyllt 27 år. Jag har nu senast arbetat med FN-förbundets nya projekt Minor och har sedan tidigare en bred erfarenhet från den svenska FN-rörelsen. Mitt engagemang började i samband med att jag påbörjade min kandidatexamen – Internationella samhällsvetarprogrammet med global inriktning vid Linnéuniversitetet – där jag fick upp ögonen för den lokala FN-föreningen. Sedan dess har jag hunnit med en rad olika uppdrag och tjänster. Jag började som sekreterare i Växjö FN-förening för att lite senare ta över som ordförande – en utmanande och fantastiskt rolig roll som jag lärde mig väldigt mycket av. Jag har bland annat varit en av FN-förbundets millenniemålsambassadörer (en roll som ni också kan söka, nu under den nya titeln informatörer – läs mer här), jag ingick i referensgruppen 2013 och gjorde våren 2014 min praktik här på kansliet med fokus på utvecklingsfrågor och FN:s arbete för att ta fram en ny utvecklingsagenda. Praktikterminen var helt fantastisk och jag lärde mig otroligt mycket.

Efter min praktik gick jag över till att vikariera som handläggare för medlemsrekrytering och insamling och blev så småningom projekthandläggare för Minor. Nu är det återigen dags för nya utmaningar och jag är väldigt pepp på att arbeta närmare rörelsens ungdomar under de kommande månaderna! Det ska bli otroligt kul och jag är särskilt peppad inför uppdraget som projektledare för UNg15  – en inspirerande och rolig helg för våra ungdomsmedlemmar med fokus på mänskliga rättigheter.

 

Vad ska jag göra?

Utöver att arrangera UNg15 tillsammans med referensgruppen så är det flera andra evenemang och besök som ska göras fram till augusti månad. Ett annat stort event är FN-förbundets kongress, FN-förbundets högst beslutande organ, som går av stapeln i mitten av juni. Här samlas FN-vänner från Sveriges alla hörn för att tillsammans bestämma riktningen på vårt arbete under de nästkommande tre åren. Givetvis kommer jag att finnas som ett stöd för alla ungdomar som åker och representerar era föreningar – både innan och under kongressen – och jag hoppas på att jag får träffa många av er där!

Jag vill givetvis besöka så många lokalföreningar som möjligt under min tid som ungdomssekreterare – vill ni få besök från oss, tveka inte att kontakta mig. Det kan handla om allt från karriär inom FN, något utav FN-förbundets projekt, FN:s utvecklingsarbete eller engagemang.

Har ni frågor? Vill ni engagera er men vet inte hur ni kan gå tillväga? Vill ni att jag ska besöka er förening? Vill ni kanske komma till FN-förbundet på ett studiebesök? Tveka inte att kontakta mig!

Bästa hälsningar,

Pernilla Bergström
Mail: Pernilla.Bergstrom@fn.se
Tel. 08 – 462 25 67
Facebook: Ung FN-förbundet

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

En reaktion på “Ny ungdomssekreterare: Pernilla Bergström

Kommentera