Nya millenniemålsambassadörer utbildas i helgen!

Svenska FN-förbundet utbildar årligen ett antal utvalda ungdomar från den svenska FN-rörelsen. Under sommaren blev 15 nya millenniemålsambassadörer antagna och utbildas under helgen på FN-förbundets kansli i Stockholm.

IMG_1171

En intensiv och lärorik helg väntar!

En intensiv, lärorik och spännande helg med många nya kontakter och lärdomar väntar ungdomarna som idag anlände till Södermalm för att utbildas och starta sitt hedersuppdrag. De nya millenniemålsambassadörerna kommer från olika delar av landet och representerar en rad olika FN-föreningar och FN-skolor. Under läsåret som väntar kommer de arrangera projekt över hela landet – från Umeå i norr till Malmö i söder.

Linda Nordin

Linda Nordin, generalsekreterare Svenska FN-förbundet, hälsar de nya millenniemålsambassadörerna välkomna.

Under fredagen har ungdomarna fått träffa FN-förbundets kansli och fått fördjupa sina kunskaper om FN-förbundets verksamhet. Vi har även gått igenom sociala medier, kommunikation och presentationsteknik – vad behöver man tänka på när man håller föreläsningar? När fungerar sociala medier bäst? Hur kan vi engagera andra?

IMG_1190

Nya millenniemålsambassadörer utbildas i sociala medier.

Det är ett härligt och taggat gäng som är samlade på kansliet över helgen och vi är övertygade om att det kommer bli ett fantastiskt år!

/Pernilla Bergström, en av ledarna för utbildningshelgen

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera