Nytt år, nya möjligheter

Äntligen tillbaka på kontoret efter två lugna och sköna veckor. Jag hoppas att ni alla har haft det bra under helgerna och är lika utvilade som jag, redo att köra igång det nya året med full energi.

Lätt orutinerat satte jag igång redan igår, men som om jag hade glömt hur det är att jobba kunde jag varken hitta en penna som fungerade eller mitt block med ”att-göra-lista” som jag använt förra året. Men det kanske är ett tecken. I år börjar vi på ny kula, med nya och kreativa idéer!  Men självklart ska vi inte tappa det vi har byggt upp. Jag har så smått börjat med utvärderingen av 2012-års verksamhet och det är roligt att läsa alla positiva utvärderingar och se vad mycket som gjorts:
UNg12
Toppen nåddes nog i maj i Arboga under UNg12. Jag jobbade ju inte här då men både utifrån utvärderingar och de av er som jag träffat under hösten som deltog har jag hört idel gott. Och trots detta: jag har känslan av att UNg13 kommer bli ännu bättre! Andra saker som hände under året var ju Globall-cup, Way out West och där vet jag att fler av er var volontärer och hjälpte till. 
 
Nyköpings FN-förenings ungdomssektion
Nu under hösten har jag haft besök av inte mindre än 20 ungdomsansvariga som tillbringade en helg här i Stockholm för att utbyta erfarenheter och få tips på hur man kan utveckla ungdomsverksamheten ute i sina föreningar. Jag har också hunnit träffa elever ute på flera skolor och ungdomssektioner i föreningar, bl.a. i Nyköping på FN-dagen och så var Nackas ungdomssektion här på besök. Ute i föreningarna vet jag att det har ordnats allt ifrån informations-föreläsningar till musikkonserter, filmkvällar, ”minröjningar” och tävlingar och många av er har dessutom samlat in stora pengar till FN:s arbete i fält genom våra kampanjer ”Röj en Mina”, ”Flicka” och ”Skolmat blir Kunskap”
Ungdomsansvarigträff 2012
Detta, och såklart mycket mer, var 2012, och dessa erfarenheter ska vi göra vårt bästa att ta tillvara på även under nästa år. Men såklart vill vi bli ännu bättre! Vad vill du se i FN-förbundets ungdomsverksamhet 2013? 
För er som ännu inte svarat på mini-undersökningen om vår ungdomsverksamhet: ta chansen att göra er röst hörd. Det är ju ni som är FN-förbundets verksamhet! 

_________________________________________________
Svara på några korta frågor (genom att kommentera här eller att maila ulrika.ronmark@fn.se) så hjälper du oss att utveckla verksamheten och har chansen att få en valfri T-shirt från FN-förbundet.

Fråga 1) Varför är du med i Svenska FN-förbundet? (el. varför inte? vad skulle få dig att bli medlem?)
Svar:

Fråga 2) Är du aktiv i någon lokalförening/ungdomssektion? Vad gör du där? (el. varför inte?)
Svar:

Fråga 3) Vilken fråga/område tycker du är viktigast för FN-förbundets ungdomsverksamhet?
Svar:

Fråga 4) Vilka förbättringar skulle du vilja se i FN-förbundets ungdomsverksamhet?
Svar:

Fråga 5) Om du skulle få en t-shirt, vilken vill du ha? Se: http://www.fn.se/butik/klader/
Svar:


_________________________________________________
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera