Sök en plats på UNAOC- EF Summer School i New York

Sugen på att åka till New York och diskutera globala utmaningar i sommar? Här kommer ett tips om en aktivitet som arrangeras av United Nations Alliance of Civilizations och Education First.

SummerSchool_Banner_140x350_SwedenVad sägs om en konferens tillsammans med hundra andra ungdomar och besöka FN:s huvudkontor i New York? Nu finns möjlighet att söka en plats för en resa till New York där du under en vecka får delta på UNAOC – EF Summer School som arrangeras av United Nations Alliance of Civilizations och Education First och kommer gå av stapeln mellan den 24 -31 augusti 2013 på EF International Language Centers campus i Tarrytown i New York. Denna veckolånga sommarkurs förenar 100 ungdomar från hela världen som ska diskutera aktuella globala utmaningar inom ramarna för kulturell och religiös mångfald. Utvalda deltagare får en komplett resa och vistelse i New York, inkl. flyg, boende, måltider och kursinnehåll.

Sommarkursens seminarier, studiegrupper och diskussioner ska omfatta en rad olika teman och ämnen:SummerSchool_FBwallpost_3

  • Förhandlingar för fredsbyggande och samarbete.
  • Användning av sociala medier för positiv social förändring.
  • Främja en ansvarstagande global medborgaranda.
  • Effektiv opinionsbildning.
  • Medie- och informationskunskap.
  • Grundförutsättningar för socialt entreprenörskap

Sista ansökningsdag är framflyttad till 15e juni 2013 – men se till att börja i tid, ansökan ska även innehålla svar på några essäfrågor!

Läs mer och anmäl dig på http://www.unaocefsummerschool.org/

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera