Sök till Referensgruppen 2013!


Utlysning från Svenska FN-förbundet: Referensgruppen

Vill du ingå i FN-förbundets Referensgrupp under 2013?

Svenska FN-förbundet söker nu sex unga medlemmar från hela Sverige som vill ingå i 2013-års referensgrupp. Dessa kommer under året arbeta tillsammans för att stötta förbundets ungdomsverksamhet och har framför allt två viktiga funktioner.

För det första kommer referensgruppen arbeta tillsammans med FN-förbundets ungdomssekreterare och övrig personal på kansliet med förbundets årliga, och största, ungdomsarrangemang: UNg-helgen. Referensgruppen är med från start och bidrar aktivt under planering, genomförande och utvärdering av projektet.

För det andra får referensgruppen också verka rådgivande i FN-förbundets verksamhet och komma med synpunkter och feedback till ungdomssekreterare och övrig personal, framför allt vad det gäller förbundets ungdomsverksamhet. Det kan handla om att testa nytt material, utvärdera aktiviteter mm.

Vi söker dig som är under 26 år, har ett globalt intresse och brinner för ungt engagemang, som du vill dela med andra unga medlemmar. Du är ansvarstagande, tar egna initiativ och du ska vara tillgänglig under ett år av regelbunden kontakt med ungdomssekreteraren och övriga i gruppen. Vi söker en grupp med blandade erfarenheter och egenskaper, så berätta gärna vad just du är bra på. Det kan t.ex. vara meriterande att ha erfarenhet av användning av media genom exempelvis film/ foto, ha genomfört tidigare ungdomsarrangemang, ordnat aktiviteter i sin lokalförening, vara duktig på social media och bloggande, ha ledarerfarenheter etc.

Ingen ekonomisk ersättning utgår, men FN-förbundet täcker kostnader för resor och logi i samband med de träffar som blir under året. Som medlem i gruppen kommer du få med dig värdefulla erfarenheter inför framtiden. Du kommer få utbildning och erfarenhet i projektplanering och det FN-område som kommer vara tema för UNg-helgen. Vidare kommer du utvecklas och utbyta erfarenheter tillsammans med gruppen, få erfarenhet av att arbeta som ledare vid ett större ungdomsarrangemang m.m.

Tror du att du skulle passa i referensgruppen 2013? Skicka då ett personligt brev där du berättar om vem du är, varför du vill ingå i gruppen samt vad du kan tillföra till årets referensgrupp. Ansökan skickas till ulrika.ronmark@fn.se senast den 6 januari.

Frågor? Maila el ring FN-förbundets ungdomssekreterare Ulrika Rönmark telefon 084622567 Läs mer om referensgruppen på vår hemsida. Du kan även läsa blogginlägg från årets referensgrupp här. Välkommen med din ansökan!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera