Starta en Ungdomssektion!

Nu kommer ett super- och multilokalt inlägg efter allt internationellt bloggande vi haft på sista tiden!

Jag vill berätta om en rolig sak, att det just nu startar upp väldigt många nya ungdomssektioner i FN-föreningar runt om i landet. Ungdomssektionerna ser väldigt olika ut och håller på med en bredd av saker, men kan kanske enklast beskrivas som en grupp av unga medlemmar som träffas regelbundet för att planera och genomföra aktiviteter. Ungdomssektioner är inga egna föreningar utan är en del av den lokala FN-föreningen och man har en nära relation i arbetet. Det är t.ex. praktiskt om en eller flera representanter från ungdomssektionen även sitter med i den lokala FN-föreningens styrelse. Ett förslag är att ha en punkt på dagordningen som heter ”På gång i ungdomssektionen” så att man kan uppdatera styrelsen om vad ungdomssektionen gör. Ungdomssektioner runt om i landet är uppbyggda på olika sätt och ofta finns det inget rätt eller fel utan det beror på vad som passar gruppen bäst.

Nacka Ungdomssektion på besök på FN-förbundets kansli

För några dagar sedan var en grupp ifrån Nacka FN-förenings ungdomssektion här på förbundskansliet på besök. Besökarna bestod både av erfarna medlemmar som varit aktiva i föreningen länge samt några som var helt nya men nyfikna på hur FN-förbundet funkar och ville prata mer om hur man kan engagera sig i Nacka förening. Det är mycket på gång i sektionen, tidigare har de bl.a. ordnat soppkök på medborgarplatsen, millenniemålsarrangemang, information i skolor och mycket mer. Nu håller de som bäst på att planerar höstens aktiviteter. Följ dem på Facebook om du vill veta mer om vad som är på gång

Även Stockholms FN-förening håller på att starta en ungdomssektion och kick-offen för denna är faktiskt nu på måndag kväll. Kanske vill du vara med? Kvällen kommer bl.a. bjuda på information från Stockholms FN-förening och en presentation om förbundets verksamhet, med tips på projekt, projektbidrag och vilket stöd man kan få ifrån förbundskansliet. Resten av kvällen kommer att ägnas åt att tillsammans börja planera ungdomssektionens verksamhet och diskutera framtida projekt. Ingen föranmälan krävs men skicka gärna ett mail till fnsthlm@telia.com så de vet ungefär hur många vi blir. Mötet hålls måndag 3 december kl 18 på Klara Södra Kyrkogata 2.

Listan kan göras ännu längre. Bor du i Västerås är du på Söndag, 2 december välkommen till Kristinagatan 12 kl 10-15 där Västerås FN-förening bjuder in till ”UN Västerås Youth Workshop” som även den kommer innehålla infomation om föreningen och förbundet och planering av en ny ungdomssektion samt en multikulturell lunch.

Bor du varken i Stockholm eller Västerås men vill engagera dig? Det finns över hundra lokala FN-föreningar runt om i landet och flera av dem har ungdomssektioner. Man kan också starta en helt ny ungdomssektion i sin lokala förening. Det är bara att höra av sig till mig på ulrika.ronmark@fn.se eller 084622567 så kan vi spåna vidare och hitta det bästa alternativet för dig. Läs mer om ungdomssektioner här!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera