Utbildningshelg: fokus millenniemålen och Post-2015

Svenska FN-förbundet utbildar årligen millenniemålsambassadörer från den svenska FN-rörelsen. De nya millenniemålsambassadörerna ska anordna projekt under kommande läsår och har i helgen sitt första utbildningstillfälle, som tar plats på förbundets kansli i Stockholm.

Under lördagen fortsatte utbildningen och de nya millenniemålsambassadörerna fick lära sig mer om millenniemålen, Post-2015-processen samt om FN-förbundets kampanj Skolmat blir kunskap. Under dagen fick de även diskutera hur de själva kan arbeta med frågorna, och varför millenniemålen har varit så viktiga.

Det är en engagerad grupp ungdomar som får fördjupa sina kunskaper i FN:s utvecklingsarbete och millenniemålen, och som under året som kommer ska få dela med sig av sina nya kunskaper.

shervin o lisa

Gruppredovisning. Shervin, Malmö, och Lisa, Örebro.

 

frida

Frida, Nyköping, är taggad på året som kommer!

Under lördagen gästades millenniemålsambassadörerna av Martina Elings-Pers, departementssekreterare från multilaterala enheten på Utrikesdepartementet, som pratade om den svenska regeringens position och fokusområden i Post-2015-processen. Millenniemålsambassadörerna gästades även av David Collste, som arbetar aktivt med UN Major Group for Children & Youth. Ni kan läsa mer om deras arbete på www.childrenyouth.org.

IMG_1342

Flera frågor i luften när vi fick besök av Martina Elings-Pers från Utrikesdepartementet.

IMG_1349

David Collste kom på besök och berättade om ungas kanaler för påverkan i FN.

 

/Pernilla Bergström, en av ledarna för utbildningshelgen

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera