Utvärderingstider

Såhär i början av det nya året kan det vara lite skönt med upprensning, eftertanke och nystart. Både psykiskt och rent planeringsmässigt och fysiskt och konkret. Marcus FN-förbundets kontorsassistent och Berith vår utvecklingshandläggare mf. håller på med en stor upprensning av vårt lager och hittat massa gamla saker, många med helt tokiga historier men som man helt enkelt inte kan spara där längre. Jag har samlat på mig lite fynd som jag har återanvändningsplaner på och också hittat en hel del udda men fina saker som man skulle kunna ha som tävlingspris och liknande. 
Även mitt kontor har fått sig en liten upprensning. Här finns nämligen en hel del samlat från alla år med ungdomssekreterare. Svårt bara att veta vad som är bra att ha-saker och vad som är skräp (eller har blivit skräp med åren). Jag lovar därför dyrt och heligt att inte lämna något skräp kvar…haha bara bra saker;)
Var du med på UNg12? Klicka här
Men även i planering och teori är dets könt med lite upprensning och eftertanke. Vi har ju ett helt nytt år framför oss och som jag tidigt skrivit om så känns det nödvändigt att stanna upp lite och utvärdera det som varit. 
Flera av er har svarat på ”minienkäten” men jag vill såklart ha ännu mer svar. Just nu har jag även riktiga ifyllning enkäter ute för er som var på UNg12 och för er som är till exempel ungdomsansvariga eller är aktiva i en ungdomssektion. Om du känner dig träffad av någon av dessa profiler: gå in och fyll i enkäten! Jag kommer lotta ut några T-shirts från FN-förbundet bland alla som hjälper till.
Visst. Idag översköljs vi av enkäter. Har du handlat på nätet: utvärdera köpet. Går du in på en hemsida: vad tycker du om den. Tjäna pengar: gå med i en testpanel på nätet. Det kanske blir för mycket. Men att som ung i FN-rörelsen svara på en enkät som handlar om just dig, -du är ju FN-förbundets ungdomsverksamhet- kan vara otroligt viktigt och hjälpa oss att utveckla verksamheten massor. 
Jag tycker att FN-förbundets idé att ha en ungdomssekreterare, mitt jobb, är toppen. Att här på kontoret sitter en livs levande ung medlem under 26 år åtta timmar varje och jobbar med våra ungdomsfrågor och försöker få in ett ungdomsperspektiv är ju jättebra. Men bara för det så representerar jag ju inte hela ungdomsverksamheten. Inte kan jag sitta framför min dator och bestämma vad som är viktigt för unga i FN-rörelsen. Vi är del av en otroligt viktig rörelse och för att kunna åstadkomma de förändringar vi vill i världen behöver vi ständigt bli bättre och fler och för att vi ska kunna bli det behövs ni. Alla ni som är unga i FN-rörelsen. Så vår ungdomsverksamhet faktiskt representerar den idérikedom och engagemang som finns runt om i landet.
Det kan handla om allt ifrån de stora frågorna, vad FN-förbundet ska satsa på, hur vi ska bli fler och vilka frågor som är viktiga i ungdomsverksamheten till det som kan tyckas smått: hur ser layouten på UNg-bloggen ut, en idé om ett nytt tryck på FN-tygkassen i webbshoppen eller vilka festivaler FN-förbundet borde delta i. Ni tycker ju massa saker! Låt mig veta. 
Dygnet runt kan man maila mig ulrika.ronmark@fn.se och vanlig kontorstid kan man ringa 08-4622567. Man kan också göra det lätt för mig och svara på någon av enkäterna ovan, då har jag åsikterna på ett ställe. Det viktiga är att jag får veta. Det är ju därför jag har det här jobbet! När jag är ute i föreningarna eller på något arrangemang försöker jag alltid snacka. Vad tycker ni egentligen. Men jag är en person, jag kan inte vara överallt. Men jag kan vara på nätet.
Så summa summarum: Svara på någon av mina enkäter! Ibland får jag in idéer från er som går att genomföra direkt! Ibland är det mer långsiktigt. Men huvudsaken. Vi blir bättre!
Nu vill jag bara önska er alla en trevlig helg!
Ulrika
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera