Vad gör du på FN-dagen?

Nu är det bara en knapp vecka kvar till FN-dagen som ju infaller den 24e oktober varje år till minne av den dag då FN-stadgan trädde i kraft. Dagen har firats sedan 1948 och är ett väldigt bra tillfälle att uppmärksamma FN:s syfte och mål och att dela sitt globala engagemang med andra.

Hur firar du FN-dagen? Här på kansliet kommer vi alla ha fullt upp. Firandet börjar redan dagen innan, den 23 oktober, med FN-förbundets årliga seminarium i konserthuset, i år med temat FN och Syrien. Bland flera andra talar försvarsminister Karin Enström, FN-förbundets ordförande Aleksander Gabelic. Paneldebatt under ledning av dagens moderator Daniela Marquardt, Sveriges Radio. Vi kommer också dela ut utmärkelserna Årets FN-vän och Årets FN-supporter, Anna Bergendahl kommer sjunga och kronprinsessan Victoria kommer närvara. Det kommer också bli mingel med FN-bakelse och möjlighet att träffa mer än 300 andra FN-intresserade

Dagen efter kommer vi alla vara ute i landet på olika arrangemang. Titta i vår kalender så ser du vad som händer närmast dig. Själv kommer jag åka till min gamla hemstad Nyköping och prata på Långbersskolan, Nyköpings Gymnasium Gripenskolan och Enskilda Gymnasiet.

Vad ska du göra? Passa på att uppmärksamma din omgivning på någon av våra viktiga FN-frågor. Här finns en lista på tips på aktiviteter!

Kommentera gärna och tipsa oss om vad du har på gång!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera