En måndag på kontoret

Ni kanske tycker att det låter tråkigt, men jobba på kontor är ändå rätt skoj. En måndag på kontoret här följer nästan alltid samma schema, nu ska ni få veta mer!

På kontoret har vi flextid, vilket innebär att man kan börja när man vill, så länge man är här senast 9.30 och beroende på ens starttid får man justera tiden när man ska gå hem efter den också.

Klockan 10.00 är det måndagsmöte. Ett måndagsmöte är den enda tidpunkten i veckan som alla på kontoret (vi är cirka 25 stycken) samlas och har möte ihop. Man diskuterar föregående vecka och eventuella aktiviteter och veckan som nyss börjat och vad som är inplanerat där. Oftast tas det upp någon annan sak som är aktuell men inte återkommande varje måndag.

När måndagsmötet är klart fortsätter man med att kolla igenom sin mail-inkorg som vanligtvis är ganska full varje morgon. Klockan 11.30-12.30 är det lunchrast och eftermiddagarna för min del brukar innehålla ett eller två möten, oftast med någon/några på kontoret.

Bortsett måndagsmötet, är de andra arbetsdagarna ganska lika varandra. Låter det tråkigt? Det blir vad man gör det till! Jag har upplever ofta att arbetsdagarna går ganska fort och med trevliga kollegor hinner man med både prat och skratt varje dag, tur det!

Vips så var klockan över halv tolv och jag har lunchrast! Man får vara duktig och hålla sina tider, det blir lätt så att man fastnar i jobbet och glömmer bort, i alla fall jag.

/ Viktor

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera