Personaldag!

Igår var det personaldag här på kontoret och följaktligen var vi inte på kontoret. Dagen var planerad av mig, Caroline från www.världskoll.se och vår insamlingsansvariga Solveig.

Temat för dagen var brittisk överklass och fina salonger med dress code; tweed, paisley och rutigt. Vi samlades på Norrmalmstorg och gick därefter till Hallwylska palatset, ett alldeles fantastiskt museum mitt i Stockholm.

Makarna von Hallwyl  byggde palatset som en pensionärsbostad i slutet av 1800-talet och flyttade in precis efter sekelskiftet. Frun i huset bestämde att när de dog skulle palatset bli ett museum och alla saker i hemmet och byggnaden skulle lämnas precis som det såg ut när de gick ur tiden.

Personligen tycker jag att  Hallwylska palatset är bland de bästa ställen att besöka i Stockholm! Har du inte varit där är det värt ett besök, gå en guidad visning!

Hursomhelst, efter visning på Hallwylska så gick vi och åt lunch, därefter åkte vi till Victoriateatern (en biograf på Södermalm) och hade en quiz med brittiska frågor i en av salongerna. Givetvis avslutade vi dagen med afternoon tea och teprovning, med hjälp från vårt samarbetscafé Barista Fair Trade Coffee.

Dagen blev bra, helt enkelt!

/ Viktor

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera