Twitter

Att Twitteranvändare har varit starka aktörer i revolutionerna i Mellanöstern och Nordafrika kan vi nog alla hålla med om. Men vad händer egentligen härnäst?

I Säkerhetsrådet läggs just nu press på Ryssland att godta en resolution om att kräva maktskifte i Syrien, resolutionens innehåll kommer till stor del från Arabförbundet och den innebär ingen militär intervention, som varit anledningen till att Ryssland ställt sig kritiskt tidigare.

Samtidigt kommer Twitter med information om att hemsidan ska uppdateras och möjliggöra censur och filtrering per land av vissa ord, vad kommer det att leda till? Är det bra? Eller ett nytt verktyg för regimer att styra informationsflödet?

Samtidigt händer det just nu en mindre revolution på Twitter i Sverige, hashtaggen #homoriot, där folks berättelser om HBTQ flödar friskt, allt från personer som upplevt fördomar och förtryck själva, fått se vänner bli kränkta eller bara är allmänt irriterade på hur samhället ser ut för HBTQ-personer i 2010-talets Sverige.

Vad blir nästa steg i Twitterrevolutionerna? Kommer det att dö ut? Är det en fluga?

En sak har Twitter i alla fall bevisat:

Ord är makt
/ Viktor
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera