Anna-Sara fortsätter berätta om globala utbildningar

Utvecklingsstudier

Den senaste kursen som jag läst är utvecklingsstudier vid Uppsala universitet där man studera utvecklingsländer och hur utveckling ser ut utifrån olika perspektiv. Man ifrågasätter vad utveckling innebär och hur man ska uppnå det. Många utav diskussionerna liknar de vi hade under lägret om hur man ska uppnå millenniemålen och hur man arbetar med målen på olika sätt. Den kursen som jag läst är en grundkurs på 30 hp men det finns även fortsättningskurser så att man kan ta en kandidat i utvecklingsstudier.

Statsvetenskapliga institutionen vid Uppsala universitet väldigt bra och har världskänd forskning i områden som utvecklings-, freds- och konfliktstudier vilket gör att de flesta utav föreläsarna är forskare i ämnet de föreläser om. Det har varit en väldigt intressant och rolig termin och jag kommer antagligen fortsätta till hösten!

Praktik och utlandsstudier

En sak att tänka på när man väljer vilken utbildning eller skola man ska läsa på är att kolla upp vilka praktik-/ utlandsstudiemöjligheter skolan har, vilka organisationer/ skolor samarbetar de med och finns det möjlighet till en fritermin med CSN. Det brukar inte vara några större problem men kan vara värt att kolla upp i alla fall! Det finns en uppsjö av platser man kan praktisera på: SIDA, UD, ambassader runt om i världen, organisationer och inte minst FN-kontoren runt om i världen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera