En annorlunda dag på jobbet

Idag har det varit mycket dramatik här på kansliet. Imorse när jag kom till jobbet hade ett par män startat en protest utanför vårt kansli. Dom hade ett tält och banderoller där dom krävde att FN stoppar våldet i Kirgizistan. Pekka (vår pressekreterare) gick ut och pratade med dom och förklarade vad det var FN-förbundet arbetade med och att vi inte är en del av det ”riktiga” FN. Han lovade också att han skulle se om vi kunde hjälpa dom på något sätt. Efter ett tag kom polisen (vi hade inte ringt dom men jag kan tänka mig att någon som bor i husen här omkring har gjort det) och senare kom SR. Under måndagsmötet som började klockan 10 hade det samlats ungefär 25 personer och dom började ropa slagord, men jag hörde inte riktigt vad det var dom sa.

Sen kom flera personer upp hit till kansliet och ville att vi skulle hjälpa dom och plötsligt stod det massor av folk här och pratade och ville att vi skulle hjälpa dom.

Det har pratats väldigt mycket om Kirgizistan på nyheterna sista tiden och tydligen utsätts den uzbekiska minoriteten för mycket våld. Landet styrs av den ryssvänlige Roza Otunbajeva som tog makten i april men han har inte lyckats ta kontroll över landet.

Tyvärr så är det ju inte så mycket vi kan göra för att hjälpa dom. Tydligen ska EU:s representant till huvudstaden Bisjkek i morgon tisdag. Får se om det händer något mer.

Du kan läsa mer om vad som händer här.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera