Ett bra projekt

När jag var ordförande i Malmö FN-förening blev jag ofta kontaktad av skolor som ville att vi skulle komma och prata om FN. Vi var ofta tvungna att tacka nej eftersom det inte fanns någon i styrelsen som kände att dom kunde tillräckligt mycket om FN och om hur man lär ut till andra.

Då bestämnde vi oss för att starta en Skolinformatörsgrupp och utbilda ungdomar så att dom sen i sin tur skulle kunna gå ut i skolor och lära andra om FN. Dom som ville bli Skolinformatörer fick gå en pedagogikutbildning för att lära sig hur man lär ut till andra. Genom att gå ut och prata i skolor kunde vi sprida information och väcka intresse för FN samtidigt som vi gjorde ”reklam” för Malmö FN-förening och visade att vi fanns.
Nu har en ny grupp Skolinformatörer utbildats och pengar till projektet fick Malmö FN-förenings studentsektion genom att söka UNgt projektbidrag från FN-förbundet. Skolinformatörer hade behövts i fler FN-föreningar och det är inget komplicerat projekt att starta. Om du tycker att det låter intressant kan du alltid kontaka mig eller Malmö FN-förening för att få lite tips på hur man kan komma igång.

Sara som var ansvarig för projektet har skickat lite bilder som du kan se här: 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera