Från ideellt engagemang till generalsekreterare

Idag hade jag möte om ungdomsverksamheten med Linda som är vår generalsekreterare här på FN-förbundet. På slutet passade jag på att fråga hur hon kom att hamna där hon är idag och det hela började som för så många andra med ideellt engagemang.
Hon började som frivillig i Stockholms FN-förening i början av 1990-talet efter att en bekant tipsat henne om föreningen. Det var lite som att ”hitta hem” då föreningen bestod av människor som hon själv med stort globalt engagemang och intesse. Hon kom där snabbt in i styrelsen och sedan också i förbundsstyrelsen. Hon fick också ett halvårs projekttjänst hos Stockholms FN-förening som handlade om att bidra till att lokala FN-grupper på några av Stockholms skolor startades. Detta var riktigt roligt! 
 År 2005 började hon jobba på Svenska FN-förbundet som anställd.
Vad är då Lindas tips till alla som är intresserade av FN och globala frågor? Först och främst, gå med i Svenska FN-förbundet och engagera dig! Bli ”Global aktivist på lokalt plan” och jobba för Fred, Säkerhet och Mänskliga rättigheter. Det är en bra början säger Linda.  
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera