Starta upp ungdomssektion/grupp

Fick idag besök av Anna ifrån Norrtälje FN-förening. Hon är sugen på att starta upp en ungdomsgrupp under sin lokala FN-förening. Vilket bra initiativ!

Vad är en ungdomssektion?

En ungdomssektion är ingen egen förening utan en del av den lokala FN-föreningen och kan beskrivas som en arbetsgrupp eller avdelning som består av unga medlemmar. Ungdomssektionens medlemmar består av medlemmar i den lokala FN-föreningen som är under 27 år.

Ibland har ungdomssektioner andra namn som till exempel ungdomsgrupper men för att undvika förvirring vore det lämpligt att ungdomsgruppen antingen heter X-stads FN-förenings ungdomssektion eller X-stads FN-förenings studentsektion. Det kan självklart ingå studenter i en ungdomssektion och icke-studenter i en studentsektion och valet av namn är fritt.

Ungdomssektionen ska ha nära kontakt med den lokala FN-föreningen och det är väldigt praktiskt om en eller flera representanter från ungdomssektionen även sitter med i den lokala FN-föreningens styrelse. Ett förslag är att ha en punkt på dagordningen som heter ”På gång i ungdomssektionen” så att man kan uppdatera styrelsen om vad ungdomssektionen gör.

Ungdomssektioner runt om i landet är uppbyggda på olika sätt och ofta finns det inget rätt eller fel utan det beror på vad som passar föreningen bäst.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera