unga och pengar

Idag sitter jag och planerar träffen med ref. gruppen till helgen. Jag har en viss summa pengar som jag ska använda till ref. gruppen och detta är sista träffen så det gäller att inte slösa för mycket. Jag funderar på var vi ska äta och hur mycket det får kosta? Inte för att vi har slösat så mycket på våra tidigare träffar. Ref. gruppen är, så som ungdomar ofta är, inte så dyra att underhålla. Med det menar jag att man inte behöver ta med ungdomar till fina restauranger och köpa den snabbast möjliga resan som ofta inte är det billigaste alternativet. Ofta blir unga glada för att man bjuder på deras mat och resa. Mer förväntar dom sig inte.

Jag tror att det är samma sak för unga som engagerar sig i lokalföreningar. Ofta har man inte mycket pengar att röra sig med privat och därför har man samma inställning till förenings pengar. Varför hyra en dyr lokal när man kan vara på biblioteket gratis. Varför åka X2000 när Intercity kan vara billigare. En liten summa pengar kan räcka väldigt långt i handen på unga.

Och ändå får man om och om igen höra att man inte kan lita på ungdomar när det gäller pengar. Att det är bäst att vuxna har hand om pengarna. (Hmm, kolla bara hur det gick för Röda Korset…)
Det jag vill komma tilll är att jag VET att ungdomar kan vara ansvarsfulla och ha hand om pengar. Att ge dom ansvar visar att man litar på dom vilket är jätteviktigt för att skapa en bra relation mellan unga och vuxna i föreningslivet.

Jag har sagt det innan, och jag säger det igen: UNGDOMAR ÄR GRYMMA

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentera