Om ungdomssekreteraren

Den här bloggen drivs av Svenska FN-förbundets ungdomssekreterare. Ungdomssekreteraren arbetar med att ta tillvara på och uppmuntra ungdomars engagemang i FN-rörelsen genom att bland annat arbeta med förbundets ungdomsverksamhet, vara kontaktperson och stöd för unga medlemmar som vill engagera sig eller starta en ungdomssektion, besöka lokala FN-föreningar runtom i landet,  sprida FN-förbundsfrågor och information som är särskilt intressant för unga, med mera.

Ungdomssekreterartjänsten på FN-förbundet är lite speciell, eftersom den tillsätts årsvis. Det betyder att i augusti varje år överlämnas platsen till någon annan ung person ur FN-rörelsen. Är du själv engagerad och tror att du skulle bli en bra ungdomssekreterare? Håll utkik på hemsidan efter utlysning av tjänsten någon gång på vårkanten.

Om du har några frågor kan du kontakta nuvarande ungdomssekreterare på caroline.wrangsten@fn.se eller 08-462 25 67.

Om ungdomssekreteraren 2016-2017, Caroline Wrangsten
Mitt namn är Caroline, jag är en nyfiken 24- åring från utkanten av Göteborg som nu bott i Stockholm till och från i fyra år.

Mitt engagemang i Svenska FN-förbundet började på universitet via Stockholms FN-förenings studentsektion, och sedan dess har jag deltagit i UNg-helger, läst ABC-kurser och arbetat i Referensgruppen inför UNg16. För ett år sedan tog jag examen i kulturgeografi och omvärldsanalys från Stockholms universitet och under min studietid pluggade jag även internationella relationer, språk, religion och genus på universitet i Bryssel och Utrecht. Väl på universitetet fann jag en underbar gemenskap bland alla oss som ville förstå och förändra. Efter min examen praktiserade jag på Sveriges ambassad i Haag och på den tankesmedjan Global Utmaning. Jag älskar att resa, se mig om och lära mig nya saker. 

Något jag verkligen gillar med Svenska FN-förbundet är att vi tar ett brett grepp om de internationella frågorna i vårt arbete med  de tre pelarna (Mänskliga rättigheter, fred, säkerhet och nedrustning och utveckling). Då förstår man hur de hänger ihop. Mitt hjärta klappar dock lite extra för hållbarhetsfrågorna och hållbara och inkluderande städer i synnerhet, liksom jämställdhet, ansvarsfullt ledarskap och ungas röst och rättigheter.

Agenda 2030 handlar om vår gemensamma framtid och vilket samhälle vi vill leva i som vuxna. Men det arbetet börjar redan nu, och det börjar med oss. Jag vill under min tid som ungdomssekreterare stärka alla er som engagerar er i förbundet, och att vi tillsammans utgör ett team att räkna med! Att sprida kunskap, dela engagemang och lära oss de rätta verktygen spelar en avgörande roll i arbetet för en bättre värld. Så, vill du vara med?

Jag finns på telefon och mail varje dag, men möt mig gärna även i på på Facebook, Twitter och här i bloggen! Tips på hur du kan starta eller utveckla ditt engagemang som ung finns på vår hemsida. Tveka inte att höra av dig!

Caroline
Stockholm, Augusti 2016

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone